Coop Forum i Fittja stänger den 5 februari (se tidigare artikel). Alla fast anställda har sex månaders betald uppsägningstid.

Handels ombudsman Inga-Lis Karlsson har informerat de anställda. Hon förklarar att det inte kan bli tal om gemensam turordning vid uppsägningen eftersom Coop inte har andra stormarknader i Botkyrka kommun. De uppsagda i Fittja har rätt att bli omplacerade till andra jobb inom Coop i den mån det uppstår vakanser. 
– De kan inte knuffa ut någon annan. Men de ska få information om andra jobb inom Coop som blir lediga, säger Inga-Lis Karlsson.

Genom omställningsföretaget Antenn får de hjälp att komma vidare i arbetslivet. Det kan också finnas hjälp att få från Trygghetsfonden.
Fackombudet Britt Forsgren som hoppats att de anställda skulle kunna omplaceras är kluven efter den fackliga informationen.
– Det känns lite delat. Men jag förstår att de inte kan flytta oss hur som helst. Nu är det upp till oss att vara flexibla.

Eva Karlsson som jobbat på stormarknaden i 40 år är kritisk till arbetsgivarens agerande. Hon tror inte att uppsagda trotjänare som hon har någon framtid inom Coop.
– Jag har sökt på Coop i Huddinge och Skärholmen men fått svaret att jag är för gammal.