– Det känns ju bra även om man kan undra varför det skulle behöva ta fjorton månader, säger Fredrik Ståhlberg på Handels i Stockholm.

Enligt bemanningsavtalet måste ett företag som hyr ut personal följa de arbetstidsbestämmelser som finns på kundföretaget. Det tycker inte Handels att SBP Sverige AB gjorde när de hyrde ut personal till dyryckesdistributören Lagenas lager i Jordbro. SBP däremot ansåg sig inte ha gjort något fel utan hänvisade till experter på sin arbetsgivarorganisation Almega Bemanningsföretagen, där de fått rådet att stå på sig mot facket.

Nu har parterna, efter många turer, kommit överens. Uppgörelsen går ut på att SBP betalar en summa till förbundet som kompensation. Summans storlek avslöjas inte för utomstående.

Fredrik Ståhlberg är nöjd med överenskommelsen även om han tidigare sett en stämning som en möjlighet att göra en markering. Enligt honom är bemanningsföretag som går förbi arbetstidsbestämmelserna ett vanligt problem.
– Ytterligare ett bemanningsföretag på Lagena gjorde samma sak. Skillnaden var att där kom vi överens på en gång. Men jag ser inget egenvärde i att stämma, säger han.

Ahmet Kücükgöl, personalchef på SBP, välkomnade i höstas även han en stämning för att i domstol bli klarare över vad som faktiskt gäller. Trots det tycker han nu att det är skönt att lämna tvisten bakom sig.
– Vi står fast vid att vi inte gjort något fel. Men vi har inget intresse i att stöta oss med någon. Det här har redan tagit alldeles för mycket kraft och energi från oss.