En anställd på klädbutiken Gina Tricot i köpcentrumet Erikslund i Västerås ramlade från en pall på lagret och slog i armen, axeln och ansiktet.
– Det gäller att konsekvent hålla undan på lagret – upp med varorna på hyllor eller ut i butiken. Annars leder det till olycksfallsrisker och att det blir besvärligt att arbeta. Jag tror tyvärr inte att detta är en ovanlig situation i butiker, säger Ing-Marie Bjurstedt på Arbetsmiljöverket.

Olyckan i butiken skedde i september förra året och Arbetsmiljöverket besökte butiken i januari för att följa upp. Man konstaterade att det var för trångt på lagret, att personalen saknade utbildning i ergonomi och att det inte fanns rutiner för ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

Arbetsmiljöverket kräver att butiken till i maj ska kartlägga arbetsmiljön, göra en riskbedömning och handlingsplan.
– Arbetsgivaren måste hitta en seriös lösning för att säkerställa att en olycka inte händer igen, säger Ing-Marie Bjurstedt.