Uppåt 30 anställda berörs när Coop Forum Stora Bernstorp i Arlöv utanför Malmö stänger i augusti. Nu är det bestämt att det blir gemensam turordning med Coop Forum Burlöv i samma kommun. Det innebär att de som varit anställda kortast tid får sluta, oavsett på vilken av butikerna de jobbar.

– Vi hade lite diskussioner om det var bra eller dåligt, men båda fackklubbar är med på det. Det finns anställda som jobbat i 20 år. Det är viktigt att de får vara kvar, säger ombudsman Magnus Möller.

Nu ska turordningslistan över personalen från båda butiker fastställas, utifrån anställningstid och kompetens.

För att ta hand om oroliga anställda ska företagshälsovården finnas på plats på båda butiker för enskilda samtal.
– Jättebra. Det är alltid lite trevligt att få ge Coop cred någon gång, säger Magnus Möller.