Det har jag jobbat med sedan 1986, och har nu 23 år kvar till pension.
Jag har en massa roliga minnen som poppar upp i huvudet då jag tänker tillbaka på mina år som kassörska. Skulle säkert kunna skriva en bok om alla roliga kunder jag haft i min kassa.

Jag minns att jag i början hörde siffror som jag trodde var överdrift, men som sedan har visat sig stämma bra med verkligheten. En kassörska lyfter fyra Volvobilar per dag, och sträcker sig fyra mil! Det är genomsnitt i Sverige, tänk det ni. Synd att man inte kan tillgodoräkna sig det som träning, det hade varit bra. I stället är det bara statisk träning, med skador som följd.

Tyvärr har det blivit ändringar inom mitt yrke, ja inte bara i ”min” butik utan över lag. Jag märker det när jag kommer till kassan som kund, och jag märker det när jag själv jobbar. Vad jag menar med det är till exempel att det inte längre är självklart att man hjälper kassörskan att ställa varorna en och en, eller med streckkoden åt scannerns håll.  Nu verkar det som att ju högre berg av varor desto snabbare går det Fel! Det tar ännu längre tid, jag lovar!

Sedan får ni alldeles säkert en vän för livet i kassören på andra sidan disken om de slipper extra tunga lyft.
Även det med att ställa upp tunga varor på bandet, du kan ju alltid tänka såhär: ”om det är tungt för mig så är det väldigt mycket tyngre för den som sitter i kassan” Du ska lyfta EN gång, medan jag som jobbar i kassan kanske får 100 sådana varor att lyfta på en dag

Fast det som jag tycker är allra tråkigast är att bli totalt nonchalerad av dig som kund eftersom du har fullt upp med att prata i mobiltelefonen!
Alltför ofta händer det att det blir fel kod när kortet är draget på grund av detta. Det är värt att tänka på nästa gång kanske?
Vill inte du få uppmärksamhet på din arbetsplats?

Men mitt ibland allt detta tråkiga (som inte händer hela tiden) så kommer den gamla damen eller herren som kan komma att göra hela dagen till den roligast tänkbara. En kort stunds prat och sedan full fart igen. Om ni bara visste hur härliga ni är, ni som berikar mitt liv så mycket.

Ni som ger mig anledning att tycka att jag har världens roligaste jobb.

Anna Göthesson
Handelsmedlem