Från början hade Expert sitt centrallager i Norrköping. År 2010 flyttades lagret till Skillingaryd i Småland. Många av de anställda valde att veckopendla för att behålla jobbet. Men Pär Johansson flyttade med. 1,5 år efter flytten gick Expert Sverige i konkurs och Pär Johansson stod utan jobb. Men nu ser det ut som om han får sitt arbete tillbaka till våren. Lagret ska nämligen fungera som centrallager för Norge, Danmark och Finland, där Expert fortfarande finns kvar.

Våren 2014 ska Norges lager vara på plats. Under sommaren och hösten flyttar Danmark in och 2015 ska även Finland vara på plats.
– Jag har haft lite kontakt med dem på företaget och de säger att ungefär vid årsskiftet ska det rekryteras lagerpersonal igen. Det känns kul, säger han.

Enligt Lars Jarslet, ombudsman på Handels, har facket gjort en överenskommelse med Expert om att de som jobbade på lagret när det stängde ska ges förtur till de nygamla jobben. Även om inte återanställningsrätten skulle gälla formellt.

Rekryteringen sköts av bemanningsföretaget Jobzone, som på sikt ska fast anställa cirka 150 personer till lagret varav runt 130 lagerarbetare. De första kommer antagligen att påbörja sina anställningar i mars, för att hinna läras upp till verksamheten drar igång 1 maj.
– Vi är ju så klart intresserade av dem som jobbat här innan. De besitter ju jätteviktig kompetens, säger Anton Lind, på Jobzone.