– Det känns jättebra. Vi har fått ett litet hopp. Om man lyssnar på klubbens förslag skulle vi kunna behålla många timmar, säger klubbordförande Anette Röör som precis nåtts av beskedet att förhandlingarna ska börja om.

Alla anställda på Coop Forum Boländerna blev uppsagda i början av mars. De fick söka om sina tjänster, som i stort sett alla omvandlats till deltid, 25 timmar i veckan.  Enligt Louise Stephan, pressansvarig på Coop berodde det på att livsmedelskedjan behöver spara och göra bemanningen i butiken flexiblare.

Handels ledning kritiserade Coops agerande hårt och menade att det bröt mot kollektivavtalet som säger att parternas ambition är att skapa heltider.  I slutet av förra veckan träffades Coop och Handels och nu har alltså Coop bestämt att det ska bli nya förhandlingar om tjänsterna på Coop Forum i Boländerna, Uppsala.
– Vi har uppnått det vi ville med mötet, säger Per Bardh, avtalssekreterare på Handels.

Coop skär även i heltider på andra ställen runt om i landet, exempelvis i Halmstad. Förhandlingarna där pågår fortfarande. Handels hoppas att de nya förhandlingarna i Boländerna ska påverka dessa.
– Det öppnar upp, säger Per Bardh, avtalssekreterare på Handels.

Coop bekräftar att nya förhandlingar har inletts.

– Mer vill vi inte kommentera förrän förhandlingarna är klara, säger Henrik Ståhlnacke, HR-ansvarig för Uppsala.