Byggvarukedjan Cheapys butiker i Ljungby och Halmstad ska läggas ner innan sommaren. Det bekräftar företagets personalchef Pär Rampe.
Tio anställda, fyra i Ljungby och sex i Halmstad, kommer att beröras av beslutet.
– Vi har inte beslutat hur och när nedläggningarna ska ske och exakt vad vi kan göra för personalen. Jag är på väg dit just nu för att diskutera detta med dem, sa Pär Rampe på onsdagen.
 
Mikael Andersson, Handels ombudsman i Halmstad har ännu inte hunnit prata med de anställda i den butik som ska läggas ner där.
– Det har gått så fort det här. Vi kommer troligen att inleda förhandlingar i början av april, mer än så vet jag inte.
Handels ombud på en av de berörda butikerna vill inte uttala sig utan hänvisar till personalansvarig.

Det var i måndags som de 220 anställda på Cheapys 31 butiker runt om i landet fick besked om att byggvarukedjan ska läggas ner.
Elva butiker kommer att tas över av systerbolaget Beijer Byggmaterial. Både Cheapy och Beijer ingår i den danskägda koncernen DT Group.
18 butiker har köpts av byggvarukedjan Jem & Fix, även den hemmahörande i Danmark.

– När det gäller Beijers förvärv kan jag säga att personalen generellt sett ska följa med när vi tar över butikerna, säger Beijers vd Anders Jakobsson.
– Nio av de förvärvade butikerna ska omvandlas till nya Beijerbutiker med början i juni, och personalen kommer inte märka mycket mer av det än att vi byter skyltning och en del sortiment.
Cheapy-butikerna i Strängnäs och Kristinehamn ska däremot slås ihop med de Beijerbutiker som redan finns på orten, vilket innebär att nuvarande Beijer kommer att flytta in i Cheapys nybyggda lokaler.
– Det är för tidigt att säga hur det kommer att påverka personalstyrkan i de butikerna, vi måste matcha volym och behov och jag kan inte uttala mig mer än så just nu.

Ingen av de anställda i de 18 butikerna som köpts upp av Jem & Fix kommer att behöva sluta enligt Erling Daell, vd för byggvarukedjan.
– Vi är glada att kunna ta över personalen, som vi vet är både kunnig och erfaren, de är en investering i sig.        

Text: Lena Bäckman Lägerdal

FAKTA

Detta händer med Cheapy-butikerna

Blir nya Beijerbutiker:
Lidköping, Köping, Mariestad, Mjölby, Sala, Sölvesborg, Nybro, Ludvika, Sandviken

Slås ihop med Beijerbutiker:
Strängnäs och Kristinehamn

Butiker köpta av Jem & Fix:
Kristianstad, Varberg, Hässleholm, Oskarshamn, Trollhättan, Västervik, Skövde, Falkenberg, Falköping, Ängelholm, Karlskoga, Motala, Katrineholm, Värnamo, Arvika, Alingsås, Nässjö och Karlskrona.

Butiker som läggs ner:
Ljungby och Halmstad