Handels förbundsstyrelse vill som väntat att förste vice ordförande Susanna Gideonsson efterträder Lars-Anders Häggström som förbundsordförande. Häggström lämnar sitt uppdrag 31 juli. Den nya förbundsledningen väljs av Handels förbundsråd den 22–23 maj. 

Andre vice ordförande Tommy Tillgren föreslås flytta upp ett pinnhål. Som nykomling i verkställande utskottet vill förbundsstyrelsen ha Linda Palmetzhofer.
– Jag är oerhört hedrad och väldigt glad över att bli föreslagen. Om jag blir vald ser jag fram emot ett fantastiskt spännande uppdrag, säger Linda Palmetzhofer.

Hon är 42 år och började sitt fackliga engagemang på Domus i Gustavsberg. 1999 anställdes hon som ombudsman på Handels Stockholmsavdelning, och 2005 kom hon till förbundskontoret. Där har hon bland annat arbetat med dagligvaruhandeln och frisörbranschen. Hon ledde till exempel förhandlingarna som ledde fram till ett nytt och kraftigt förändrat frisöravtal som gäller från 1 april i år.
Linda Palmetzhofer säger att hon mest av allt brinner för de arbetsplatsnära frågorna.
– Det ska vara tryggt, roligt och utvecklande att gå till jobbet.