– Priset är en väldigt fin bekräftelse på att det man gör i vardagen syns och uppskattas, det känns riktigt bra, säger han.

”Sherry” Akbari har jobbat i butikens måttbeställningstjänst i 10 år där han hjälper kunder som vill beställa skjortor med speciella krag- och manschettmått som sys upp efter beställningar i bukkedjans fabrik. Ett jobb som enligt ”Sherry” ställer särskilda krav på att kunden känner sig bekväm och ostörd i situationen.
– Att jag är en bra säljare har jag mina jobbarkollegor att tacka för, som ger mig utrymme att tillbringa så mycket tid med kunden som det behövs.

Det var också med kollegorna han firade i går kväll när han fick sitt pris.
– Vi drack champagne ihop innan jag och min flickvän hem gick hem. Då kände jag vad trött man blir av att vara så nervös.

Retail Award är en tävling som arrangeras av Svensk Handel och Dagens Handel och varje år korar en vinnare i sammanlagt 12 kategorier.
Shahriar ”Sherry” Akbari var en av tre som nominerats till priset Årets butikssäljare. Under kvällen utsågs även Årets butik som blev Norins ost i Norrköping. Årets hållbara butik blev Nudie Jeans.

Här är alla vinnarna