Vilken valfråga är viktigast för dig?

Maja LärkerydMaja Lärkeryd, arbetslös, Skellefteå, 20 år:
– Jag är feminist, så en av de viktigaste frågorna för mig är lika lön för alla, att kvinnor ska tjäna lika mycket som männen.

Mersudin JusovicMersudin Jusovic, Nettos lager, Falkenberg, 31 år:
– Jag får inte rösta eftersom jag inte är svensk medborgare. Annars skulle det bli på Vänsterpartiet. De har bra förslag om sex timmars arbetsdag. Dessutom ger det jobb till arbetslösa.


Marie ThunellMarie Thunell, hudterapeut på Helskön Dagspa, Västerås, 34 år:
– För mig är skola och barnomsorg viktiga frågor. Jag har två barn, en dotter som är fyra år och en son som bara är två månader. I min fyraårings klass är det 26 barn och tre pedagoger. Det är för många barn.

Marina PerssonMarina Person, klubbordförande, Ikea, Malmö, 50 år:
– Sjukvården. I dag är sjukvården till stora delar produktion. Människorna som arbetar inom sjukvården ska ha en bra arbetsmiljö och människor ska inte behöva vänta länge på behandlingar.

Josefine AnderssonJosefine Andersson, stylistprogrammet Nobelgymnasiet, Karlstad, 18 år:
– Fler jobb åt unga, så att man inte måste ha både utbildning och högsta betyg för att få ett jobb. Pensionärer behöver inte arbeta längre än i dag, då blir det bara färre jobb åt unga.

Patrik RasinPatrik Rasin, Ica Maxi Hälla, Västerås, 40 år:
– Jag har föräldrar som är äldre och barn som behöver barnomsorg. Äldre ska inte blir lämnade ensamma så länge och barngrupperna ska inte vara för stora.