– att webbplatsen innehåller cookies,
– vad dessa cookies används till och
– hur cookies kan undvikas.

På Handelsnytts webbplats används cookies för att av tekniska skäl hålla reda på ditt besök på webbplatsen (så kallad sessioncookie, dock inte för att spåra, föra statistik eller samla in data om besöket).

Hur du undviker cookies på Handelsnytts webbplats
Stäng av funktionen för cookies i din webbläsare och fortsätt sedan ditt besök på våra webbplats. 

Vad är en cookie?
En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här cookien temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.