Konkurrensen inom sporthandeln i Karlstad har ökat, bland annat sedan nykomlingen XXL Sport & Vildmark öppnade för ett och ett halvt år sedan.

Handels ombudsman Gunilla Hallgren pekar på att ökande näthandel pressar de traditionella sportbutikerna. Hon har förhandlat om uppsägningen av de elva anställda på Intersport Bergvik.

Stefan Nordh som är Handelsombud i butiken vill inte gå in på orsaken till nedläggningen men medger att konkurrensen har hårdnat. Stämningen bland personalen är inte den bästa.
– Det är egentligen tyngre för oss som kommit upp i åren, men de yngre tar det hårdare. Jag har varit med om en nedläggning förr, säger Stefan Nordh.

De flesta anställda har fem eller sex månaders uppsägningstid och kommer att bli arbetsbefriade efter att butiken lagts ner i mars. Nästa vecka ska de anställda få information om omställningsstöd för att komma vidare i arbetslivet.
Intersports butik i centrala Karlstad har en annan ägare och berörs inte av nedläggningen på Bergvik.

Det är andra gången på mindre än ett år som en traditionell sportbutik i Karlstad läggs ner. I somras stängde Team Sportia sin butik i centrala Karlstad, medan Sportia på Bergvik drivs vidare.