Mshop letade upp gamla ritningar över hur lokalen såg ut innan den blev sexbutik, sen renoverades den. I mitten av februari var det nyinvigning och den mörka murriga butiken hade fått fönster och ljus. Bion där kunder tittat på sexfilmer i bås hade tagits bort. Och de anställda fått jobbkläder.
– Vi har en vit ganska klinisk rock. Butiken ser nästan ut som ett parfymeri eller NK. Man mår väldigt bra, säger Marie Andersson.

Hon har jobbat på Mshop i sex år och har å ena sidan aldrig skämts över sitt jobb. Hon valde ju att jobba här för att hon ville hjälpa folk till ett bättre sexliv. Å andra sidan känner hon sig mer stolt i dag. Inte bara på grund av uppfräschningen, hon tycker att sexleksaker under en längre tid blivit mer accepterade och gjort hennes jobb mindre tabu.
– ”Jag jobbar på Mshop” är nästan det första jag säger när det blir jobbprat bland folk. Man märker att kunderna inte behöver ta två glas vin för att våga sig in längre, och att fler par och kvinnor kommer. De pratar ju till och med om sexleksaker på Nyhetsmorgon nu.

De erotiska böckerna och filmen 50 Shades of Grey, har varit en draghjälp.
– Många frågar efter specifika produkter som varit med. Allt från piskor till knipkulor.

Uppfräschningen av varumärket och ombyggnationen är ett medvetet drag från ledningen som nu satsar på att öppna nya butiker. Dessutom har man flyttat kundsupporten från huvudkontoret ut till butikerna för använda personalens kunskaper rätt.
– Med de förändringar vi har gjort ser jag nu en helt ny entusiasm hos personalen, och frågar man dem anser de att våra viktigaste värdeord är kunskap och kundservice. Nyss kom en kund tillbaka till butiken med blommor. Hon var 38 år och sa att vi förändrat hennes liv. Hon hade fått sin första orgasm, säger styrelseordförande Frederik Groth.

Fakta

• Mshop säljer främst sexleksaker, en storsäljare är vibratorn.

• Har butiker i Göteborg, Ullared, Stockholm och Helsingborg och näthandel. De anställda i Göteborg och Ullared har Handels kollektivavtal eftersom verksamheten klassas som detaljhandel.

• Göteborgbutiken har längst öppettider, till 22 på vardagar och lördagar och till 20 på söndagar.

• Kedjan har bytt namn från Martinshop till Mshop. Namnet Martinshop kom till för att man vände sig främst till män och sålde mest film. Nu vill man ändra framtoning.