– Vi har aldrig ökat så mycket som det här senaste kvartalet. Det var ett tufft mål som sattes så att ha överträffat det är en fantastisk saga, säger Stefan Carlén, chefsekonom på Handels och den som tagit fram statistiken.

Handels växte med 1 442 yrkesverksamma under mars. Ser man till hela kvartalet – under januari, februari och mars – är ökningen 3 000 personer. Då ingår de dryga 1 000 personer som hittades i statisken under februari och som egentligen ska räknas till 2014. Men oavsett det är årets ökning fler än något första kvartal.

Och det fortsätter att se ljust ut. För tittar man på vilket kvartal som genom åren varit i topp rekryteringsmässigt är det kommande kvartal, kvartal två, det vill säga april, maj och juni.
– Vi jobbar på ett systematiskt sätt i dag. Vi har gjort facket mer professionellt när det gäller att värva medlemmar men självklart behållit vår folkrörelsebas. Men framför allt handlar det om att berätta vad facket är. Svårare än så är det inte, säger Stefan Carlén.

I dag har Handels 157 249 medlemmar. När medlemsantalet var som lägst var det runt 144 000.