Vad ska du göra för pengarna?
– Starta en facklig poddradio. Pengarna går till utrustning, mikrofoner och så där. Arbetsnamnet är Facklig generation och det är vi i avdelningens lokala ungdomskommitté som ska göra den.

Vad ska Facklig generation handla om?
– Varje avsnitt ska ha ett tema och så bjuder man in en gäst på det. Det skulle kunna handla om hur det är att vara otryggt anställd i handelsbranschen. I något avsnitt skulle man kunna bjuda in någon som förklarar fackets historia.

Varför poddradio?
– Jag tror att man kan nå folk man inte skulle nå annars, på ett enkelt sätt. Har man en gång lagt ut ett avsnitt ligger det alltid där och folk kan gå tillbaka och lyssna. Vi vill hitta så många sätt som möjligt att nå ut till ungdomar så att de kan få en bild av vad facket är.

Du jobbar på Stadium i Västerås och är fackombud där, händer det något speciellt?
– Vi har som alla andra i handelsbranschen svårt att få folk att få fasta anställningar.
– Annars jobbar jag mest i kassan och det märks att det är mycket rea nu. När det är halva reapriset blir folk galna. Man får städa lite mer. Men det är faktiskt roligt. Tiden går fort när man har mycket att göra.
– Jag har jobbat på Stadium i fem år och är fast anställd på 75 procent. Jag är också ungdomsansvarig i avdelningen vilket tar ganska mycket tid. Det mesta av krutet lägger vi på skolinformation.

Har du själv en favoritpodd?
– Jag gillar Lilla Drevet, via Aftonbladet Kultur. Det är politisk satir som på ett bra och skämtsamt sätt belyser saker som inte är som de borde.

Vem är drömgästen till din egen podd?
– Statsminister Stefan Löfven för att prata lite om hur han kan bättra sig och driva mer fackliga frågor.