– Stämningen är ganska dämpad och vi är ledsna över att bli av med jobben. Men jag tror inte att det riktigt har sjunkit in hos alla än, säger Leif Löfquist, klubbordförande på lagret i Östersund.

Ocay har tre lager i Sverige. Det som ligger i Luleå kommer att bli kvar för att serva Norrland. Det jobbar cirka 25 personer på vardera lagren i Helsingborg och Östersund som ska stänga om ett år.

– Vi har fått erbjudande att följa med till det nya lagret i Norrköping. Det är 72 mil bort så det är ett stort steg. Men samtidigt växer inte de fasta heltidsjobben på träd här i Östersund. Jag vet att några stycken har pratat om att flytta med men inget är ju klart än, säger Leif Löfquist, som jobbat på lagret i 18 år.

Ocays vd Michael Andersson säger att anledningen till flytten är att de nuvarande lagren är för små.

– Inget av dem har kapacitet att hantera hela Ocays sortiment. Som det är nu kan en kund få varor från båda lagren på samma beställning. Vi har också kommit fram till att Norrköping är mittpunkten utifrån var våra flesta kunder befinner sig.

I veckan kommer facken och arbetsgivaren förhandla och då kommer också de anställda varslas om uppsägning.

– Vi har gått ut med detta oerhört tidigt och det har vi också fått cred för. Det är såklart jättetråkigt och nu ska vi försöka hitta de bästa lösningarna för personalen. Det kommer att bli något slags omställningspaket, men hur det ser ut vet jag inte än, säger Michael Andersson.

Lagren kommer att stänga i juni 2017.