När det är sol och sommar är det trevligt att ta med maten utomhus. Linda Karlsson som intervjuats tidigare i Handelsnytt ger oss sina bästa recept för ta-med-mat.

Innan jobbade hon i delikatessen på Ica Maxi Falun. Nu jobbar hon i en kock-pool för kommunen i Falun och rycker in som vikarie i köket på förskolor, annars är hon i ett skolkök. Matbloggar gör hon på yummifood.se

Rågform med chevrékräm, blåbärsvinägrett & parma (lyxmacka)

2 personer

Chrevrékräm

100 gram chevré
2 msk créme fraiche
1/2-1 tsk honung

Blanda chevré och créme fraiche, smaka av med honung. Mosa till en slät kräm.

Blåbärsvinägrett

1/2 dl frysta blåbär
1/2 msk vit balsamicovinäger
Salt och socker efter smak

Tina blåbären och blanda ner i balsamicovinägern, smaka av med salt och socker.

Lägg på ruccola, parma/serrano, och massor med chevrékräm på en skiva rågform. Toppa med blåbärsvinägrett och lite extra färska blåbär.

Melondrink med citron och mynta

4 glas

1,3 kg vattenmelon
1 citron
1/2 kruka mynta
1/2 dl vit sirap
Eventuellt is

Skala och kärna ur melonen. Mixa fruktköttet i en matberedare och sila det sedan genom en sil. Dela citronen och pressa ned saften. Hacka mynta och blanda det och sirap i drinken.

Fyll en termos så håller sig sig drinken kall tills du ska dricka den. Finns det plats kvar i termosen så släng ned isbitar. Häll upp drinken och toppa med myntakvistar. Voila!