Güvec:

Ingredienser:

600 g lammgrytbitar

2 gula lökar

4 tomater

8 turkiska paprikaor sort Carliston

1 vitlöksklyfta

3 msk smör

2 msk olivolja

2 msk tomatpuré

3 st lagerblad

Svartpeppar

Salt
 

Denna rätt måste tillagas i en lergryta för att få den bästa smaken. Har man inte tillgång till en lergryta kan man använda en gryta av gjutjärn.

1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Hacka alla grönsaker, det är viktigt att man skalar skalet på tomaterna innan man hackar dem.

3) Marinera grytbitarna med tomatpuré, olivolja, salt och svartpeppar.

4) Lägg först grytbitarna längst ner i grytan. Därefter vitlöksklyftan, grönsaker, lagerblad och häll sist över tomaterna och smör.

5) Laga på 200 grader i ca 45-50 min. Kontrollera att grytbitarna är mjuka. 

Viktigt att tänka på! Tillsätt inte vatten, grytbitarna ska kokas tillsammans med vätskan från grönsakerna.