Bara några dagar tidigare hade vi haft utbildning med varuhusets säkerhetsansvarige. Han hade berättat att det var vanligt med rån och gett oss råd kring hur vi skulle agera om det hände. Nu satt jag alltså där i precis den situation vi pratat om. Samtidigt som jag blev alldeles kall inuti tänkte jag på att det var i slutet på dagen och på alla kontanter jag därför visste fanns i kassan. Alla ljud runtomkring försvann och allt jag såg var mannen framför mig. Han var i 25-årsåldern, äldre än jag men ändå ganska ung. Han hade ingen rånarluva och inget synligt vapen. Mina tankar snurrade. Vi hade lärt oss hur vi skulle göra, men det kändes som att allt blod gick ner i magen och jag kände mig svimfärdig. Att orka säga något eller göra något kändes helt oöverstigligt.

Efter vad som kändes som en evighet, men som sannolikt bara var några sekunder tog mannen till orda igen. ”Jag bara skämtade”, sa han och brast ut i ett gapflabb. Jag kunde inte ta in att det var ett skämt och mina ben var som gelé en lång stund efteråt. Det var för svårt att ta in att någon kunde skoja om något som för mig och mina kollegor var vår värsta mardröm. I mitt fall var det inte ett riktigt rån utan ett plumpt skämt, även om jag som nyanställd upplevde det som en otroligt otäck situation. Men för alla anställda i butiker är risken för rån en del av vardagen. Det blir en del av livet att leva med hotet att det kan hända. Och för dem som har drabbats blir det ofta en lång väg tillbaka att försöka klara av jobbet igen trots rädslan för att bli utsatt för ett nytt rånförsök.

2015 skedde över 800 butiksrån i Sverige. Det är alldeles för många. Det räcker inte att fack och arbetsgivare är överens om att det är ett stort arbetsmiljöproblem, mer måste göras både för att minska rånen och för att bättre ta hand om dem som drabbas. Det blir både kostsamt för samhället och en personlig tragedi för de som drabbas om rätt stöd saknas. Arbetsgivarna inom handeln har mycket att lära av exempelvis brandmännens möjligheter till debriefing. Att snabbt få möjlighet att prata om det som hänt med kollegor och professionella är avgörande för att långsiktigt klara av den tuffa arbetsmiljön. Se till att utnyttja rätten till behandling efter ett rån, som det står i kollektivavtalet. Och få bort kontanthanteringen. Bara så kan en bra arbetsmiljö bli verklighet för de anställda inom handeln.