Stefan och Nicklas turas om att svara på frågor. De fyller i varandras meningar – kompletterar varandra sömlöst. Känslan är att de vet exakt vad den andra ska säga redan innan de öppnar munnen.

– När vi gick i skolan förväxlade lärarna oss hela tiden. Vår mattelärare gick igenom mitt prov med Nicklas. Våra skolkamrater kunde skilja på oss, men inte lärarna, säger Stefan när vi slår oss ner vid köksbordet i brödernas hus i det lilla samhället Hishult i södra Halland.

Solen lyser in genom fönstret. Katterna Grace, Fluffy och Ghingis gör oss sällskap. Den sistnämnda hoppar upp på bordet och stökar till bland en hög med papper.

De skiljde på oss när vi började högstadiet. Vi skulle ”utveckla” våra egna personligheter

– De skiljde på oss när vi började högstadiet, säger Nicklas medan han lyfter ner katten. Vi skulle ”utveckla” våra egna personligheter och så där. Men det var ändå alltid vi.

Tredje brorsan Ronny har redan gått på förmiddagsskiftet på Willab Gardens lager – uterumsföretaget i Båstad där alla tre arbetar. Sommaren 2015 flyttade trillingbröderna in i huset tillsammans med mamma Lise och systern Marina. Den förra ägaren var en målare med kopplingar till det kända konstgalleriet i byn. I Hisult finns också en medeltida kyrka från 1200-talet, samt flera korgtillverkare. Att de hamnade just här var dock inte planerat.

– När vi bodde i Båstad fanns det ett stort hus till salu där som vi brukade spana in, säger systern Marina som kommer in i köket och serverar kaffe.

– Planen var att köpa det och flytta in hela familjen. Vi hade nästan fått varsin våning så stort det var. Men jag vet inte om allas respektive hade gillat det, skrattar hon.

Utöver familjen i Hishult finns ytterligare fyra syskon utspridda i Huskvarna, Ängelholm och Italien. 

Faktumet att trillingarna följt varandra genom hem, skola och arbete verkar inte det minsta märkvärdigt för dem. Som enäggstrillingar har särskilt Stefan och Nicklas alltid haft ett starkt band mellan sig. Någon längtan efter att gå skilda vägar, skaffa varsin lägenhet och egna individuella sammanhang har aldrig funnits. De delar det mesta i livet, allt ifrån sovrum till det starka intresset för fotboll, ishockey och tv-spel.

– Stefan bodde i Jönköping ett tag. Men det funkade inte. De mår inte bra utan varandra, säger mamma Lise som också sluter upp i samtalet:

– Jag minns när de var små och en av dem hade slagit i knät. Då kom alla tre på rad och höll sig för benen och grät.

Vi bryter upp från huset och kör de dryga två milen till Willab Gardens lokaler. Direkt när vi anländer märks det att företaget har fullt upp. Överallt står varor och material staplat och över gården rör sig medarbetare, kunder och leverantörer i snabb takt. Willab Garden tillverkar och säljer uterum, växthus och Attefallsstugor. Våren innebär högsäsong.

Inne i en av lagerbyggnaderna står tredje trillingbrorsan Ronny och packar stolpar till uterummen. Det doftar av nyfräst trä, sågspån och lim, ett resultat av att arbetet består lika mycket av produktion som av lagerhållning.

Att Ronny går på ett annat skift än de andra två är i någon mån talande för dynamiken mellan bröderna. Medan Stefan och Nicklas gärna umgås, så håller Ronny sig lite mer på sin kant.

Ibland kan det bli lite för mycket umgänge med familjen.

– Det var alltid lite dem mot mig när vi var små. Jag har haft ett större behov av att gå min egen väg, säger han och fortsätter:

– Jag började på tak-avdelningen här. Då fick jag lite distans vilket var skönt. Ibland kan det bli lite för mycket umgänge med familjen. Men nu har jag bytt till samma avdelning och det är bra det med, säger han samtidigt som Stefan och Nicklas kommer fram och ger honom en ryggdunk.

Stefan var först ut att få jobb på företaget 2006. Efter rekommendation av Stefan fick Nicklas anställning bara några månader efter. Ronny bodde vid tillfället i Huskvarna, men efter ett par års tjat från bröderna flyttade även han hem och började på företaget. Trion blev komplett, vilket väckte en del uppmärksamhet i början.

– Kollegorna snackade om det först. De skämtade en del om att vi var trillingbrorsor och så där. Nu är det ingen som säger något, säger Stefan.

Vi går vidare och Stefan visar upp den nya automatiska sågen som kapar stolparna till uterummen – en maskin som underlättat arbetet avsevärt. Samtidigt finns det gott om moment där traditionell handkraft får duga. Jobbet kan vara slitigt, medger han.

– Man känner helt klart av det i slutet på veckan. När det är stressigt är det lätt att man lyfter mycket på ryggen. Samtidigt är det ett bra jobb. Vi har en bra stämning, företaget lyssnar på oss, och vi får bonusar om vi presterar extra.

Bröderna följer inte bara varandra i arbete och boende. Nu ska de även ge sig in i den fackliga världen tillsammans. På lagerklubbens årsmöte i vintras avgick den tidigare ordföranden. Lite oväntat, i alla fall för honom
själv, blev det Stefan som tog över stafettpinnen.

Ingen anmälde sitt intresse och det behövs ju en klubb. Av bara farten hängde Nicklas och Ronny med som ledamöter vilket jag blev lite överraskad av faktiskt

– Det bara blev så. Ingen anmälde sitt intresse och det behövs ju en klubb. Av bara farten hängde Nicklas och Ronny med som ledamöter vilket jag blev lite överraskad av faktiskt, säger Stefan.

Trots att den nya fackliga trion saknar erfarenhet är de inte oroliga. Den förra klubbledningen har krattat gången väl, och snart ska de iväg på utbildning.

Schemaläggning, ett tredje skift, samt delaktighet är frågor som Stefan känner extra för. När ett företag växer så snabbt som Willab Garden gjort finns det alltid saker att ta tag i.

– Inför nästa år vill vi få igång skiftet tidigare. Det kom alldeles för sent i år, vilket gör att vi ligger efter nu. Man vill att alla ska få vara med och bidra, annars finns det ju en risk att arbetsgivaren kör över en.

Trillingarna fortsätter att visa runt bland lagerhyllorna. Vid limstationen käbblar Stefan och Ronny om en särskild teknik för att sammanfoga en av hörnstolparna till uterummen.

Stefan och Nicklas har många timmar kvar tills de kan gå hem, men Ronny ska strax kliva av för dagen. Ute på parkeringen väntar mamma Lise för skjuts. Senare på kvällen ska hon vända tillbaka för att plocka upp de andra två.

– Det är så vår familj alltid har fungerat. Vi håller ihop, säger Nicklas. 

Andra trillingar som håller ihop:

Knatte, Fnatte och Tjatte

Kalle Ankas klipska systersöner kan mycket möjligt vara världens mest kända trillingar.

Leila, Liina och Lily Luik

De estländska systrarna blev kända som ”Trion i Rio” när de alla kvalade in till maratonloppet i OS 2016. De är de första trillingsyskonen som har tävlat i de olympiska spelen. 

Bob, Clint och Dave Moffatt

Spelade tillsammans i det kanadensiska familjebandet The Moffatts under 90-talet. Hade en hit med låten ”I'll be there for you” 1998. Brorsan Scott Moffatt (oklart vem han är på bilden) var också med i familjebandet. 

Fakta Willab Garden

Sysselsätter cirka 80 personer. Lagersidan har ungefär 50 anställda,varav 14 jobbar på uterumslagret där Stefan, Nicklas och Ronny är.

Företaget har butiker i Båstad, Bromma och i Greve utanför Köpenhamn. 2015 omsatte Willab Garden drygt 380 miljoner kronor.