Totalt berörs 29 tillsvidareanställda och 27 visstidsanställda av nedläggningen. Vad som kommer hända med dem är ännu inte klart. Förhandlingar med facket pågår.

– Det är självfallet alltid tråkigt att behöva stänga butiker, men vi kan inte fortsätta att driva butiken med förlust. Vi har under åren jobbat både med att sänka kostnaderna och höja intäkterna, men tyvärr har inte de insatserna kunnat vända utvecklingen. Vi fokuserar nu på att utveckla vårt erbjudande i regionen, säger Patrik Levin, regionchef för Stora Coop i Skåne och Halland, i ett pressmeddelande.

Coop Forum har försökt att förhandla med hyresvärden om en mindre lokal med det har inte gått. Coop vill dock fortsätta driva en matbutik i Burlöv och har en dialog med kommunen och fastighetsbolag för att kunna starta en ny butik på annan plats. 

Uppdatering 2 mars 2018:

Coop lägger ner ytterligare ett Coop Forum, i Ingelsta i Norrköping. Även där är det på grund av förluster. Totalt berörs 26 tillsvidareanställda och fem visstidsanställda, enligt ett pressmeddelande. Förhandlingar med facket pågår.