– Sammantaget ser vi inte att vi får verksamheten att gå ihop ekonomiskt vilket gör att vi tyvärr har behövt ta ett beslut om en avsikt att stänga varuhuset, säger Åhléns kommunikatör Monica Hultgren till Dala-Demokraten. 

Varuhuset planerar att stänga i början av 2019. Åhléns hoppas kunna ge de anställda möjlighet att arbeta på andra av kedjans varuhus eller hjälp att hitta nytt jobb.

– En viktig förklaring till beslutet är också att hela detaljhandeln är inne i stora förändringar, och vi måste agera för att möta de förändringar som nu sker i vår omvärld med digitalisering och nya konsumtionsmönster. Åhléns satsar på fullskalig omnihandel, vilket innebär att vi kommer att lägga ökad vikt vid att integrera våra fysiska varuhus med e-handel, säger Monica Hultgren. 

I dagsläget finns ingen information om fler nedläggningar.

Fakta

Liksom all tillsvidareanställd personal med kollektivavtal, omfattas Åhléns anställda av en omställningsförsäkring, Trygghetsfonden TSL.

Stödet kan handla om exempelvis jobbcoachning.