Vid niotiden på tisdagsmorgonen kallades Malmöpolisen till Rosengård centrum efter larm om knivbråk i en butik. En man påträffades svårt skadad och avled på platsen. Kort därefter greps en misstänkt gärningsman i en lägenhet i närheten.

Polisen spärrade av större delen av gallerian Rosengård Centrum under flera timmar. City Gross som ligger i andra delen av köpcentrumet höll dock öppet. Cecilia Armandt, skyddsombud och vice klubbordförande på City Gross, tycker det är märkligt att inte hela anläggningen stängdes av.

– Innan gärningsmannen var gripen borde vår butik också ha stängts, anser hon.

Det behövs fler poliser för att göra Rosengård tryggare, anser Cecilia Armandt, skyddsombud på City Gross Rosengård.

Enligt uppgift till de anställda på City Gross ska offret för knivskärningen ha varit anställd i den butik där dådet inträffade. Polis och åklagare ville på tisdagseftermiddagen inte bekräfta det, men säger att knivbråket inte rörde sig om en rånsituation. Medieuppgifter beskriver situationen som ett bråk om affärer.

Tillsammans med butikschefen har Cecilia Armandt pratat med personalen på City Gross om det inträffade, och ringt runt till anställda som inte är i tjänst. Alla har uppmanats att meddela sina anhöriga att de är okej.

Enligt Cecilia Armandt tycker många att det känns olustigt, men ingen är direkt rädd.

– Vi är mest irriterade av att ständigt vara utsatta här på Rosengård: kravaller, bilbränder och nu detta. Varje gång det händer drabbar det oss genom att folk låter bli att komma hit på ett tag, säger hon.

Själv har hon aldrig känt sig otrygg på jobbet under sina 15 år i butiken.

– Rosengård är ju lite speciellt, men våldet har oftast inte drabbat oss, förutom ett väpnat rån 2007.

Som skyddsombud har Cecilia Armandt sin uppfattning klar över vad som skulle göra Rosengård tryggare:

– Det behövs fler poliser i området.