I oktober förra året gick Handels minus med 106 medlemmar. I år går förbundet i stället plus med 333 medlemmar. Totalt gick 2 345 personer med i Handels i oktober i år och 2 012 personer gick ur. 

2345 gick med i okt.

– Det är väldigt roligt! Det var längesedan vi hade så bra siffror. Vi värvar och värvar men det är ändå fler som går ur, säger Linda Palmetzhofer, förste vice ordförande i Handels. 

Vi hoppas att hålla i den roliga medlemsutvecklingen nästa månad och in i nästa år

Karin Lindehoff

Trots att Handels varje månad har ett inflöde av nya medlemmar är det många som går ur för att de byter bransch eller börjar plugga.

Men det finns fortfarande en del utträden som går att påverka.

– Vi ska jobba ännu mer intensivt med att nå dem och visa att det finns en nytta med att vara med i facket, säger Karin Lindehoff, funktionschef på Handels. 

Hon säger att de positiva oktobersiffrorna bland annat beror på en ringkampanj till elevmedlemmar där många ville bli betalande medlemmar.

Karin Lindehoff är tveksam till om oktobersiffrorna kommer att hjälpa Handels att landa på plus totalt i slutet av året. De senaste åren har förbundet tappat medlemmar på årsbasis.

– Det ser inte jättepositivt ut i år heller, men vi hoppas att hålla i den roliga medlemsutvecklingen nästa månad och in i nästa år.