Pernilla Sandberg Citygross Växjö

– Det viktigaste är att få bort allmän visstid. På min arbetsplats sköts det ganska bra, men på kurser och uppsökerier träffar jag många medlemmar som har arbetsgivare som verkligen utnyttjar reglerna. Där måste vi sätta ner foten. Många medlemmar förväntar sig att retroaktiv löneökning från april och att ob-tilläggen inte försämras.

Ola Oskarsson Clas Ohlsson Halmstad

– Att få bort allmän visstid! Medlemmar behöver ökad trygghet och veta när och hur mycket man ska jobba. Jag tycker att skrivningen i lager- och e-handelsavtalet om att det krävs objektiva skäl för tillfälliga anställningar borde införas även i detaljhandelsavtalet för butiksanställda. Men corona gör situationen väldigt utmanande.

Bild: Staffan Julius

Mikael Gäfvert Dagab Göteborg

– Det viktigaste är att ändra arbetstidsparagrafen i lager- och e-handelsavtalet. Det behöver bli tydligare hur man räknar övertid på röda dagar. Tydligare avtalstext skulle spara tid och hindra att arbetsgivarna ”åker slalom” mellan paragraferna. Las-frågorna har kommit in sent, nu blir det svårt att hinna få till en bra lösning.

Bild: Staffan Julius