Jag har efter en olycka varit sjukskriven från mitt arbete under en längre tid men ska nu börja arbeta igen så smått. Nu är jag lite orolig att min arbetsgivare kommer schemalägga mig under tider då det är som mest folk i butiken och det finns en stor risk att jag blir överansträngd. Har jag rätt att be min arbetsgivare att schemalägga mig vissa tider under dagen? /Sheeran

Svar:

Då man återgår till arbetet efter en sjukskrivning ska arbetsgivaren se till att anpassa arbetet utefter de förutsättningar som kan bidra till ett tillfrisknande och förebygga ytterligare sjukdom.
Anser din läkare att du behöver vara schemalagd vissa tider under dagen för att successivt ha möjlighet att komma tillbaka till arbetet i full tjänst så bör arbetsgivaren anpassa ditt grundschema på ett sådant sätt.
/Jessica, facklig rådgivare