För några dagar sedan hade jag jättebråttom till jobbet och eftersom jag var både stressad och det var halt ute så ramlade jag vid busskuren. När jag sen kom till jobbet så märkte jag att jag knappt kunde stödja på foten och var tvungen att åka till akuten. Nu kommer jag behöva vara sjukskriven i några veckor. Finns det någon försäkring som jag kan få hjälp från?

/Henrik

Svar

Eftersom du skadade dig på väg till jobbet så är det här ett färdolycksfall. Då kan du, via det kollektivavtal ni har på din arbetsplats, ha möjlighet att få ersättning från AFA Försäkring för kostnader för exempelvis läkarvård, läkemedel och sjukgymnastik.
Är du sjukskriven under en period kan du även få en extra ersättning från AFA Försäkring från dag 15 i din sjukskrivningsperiod. Det är viktigt att din arbetsgivare anmäler din olycka till Försäkringskassan och att ni när du återgår till arbetet diskuterar om du eventuellt har behov av att anpassa dina arbetsuppgifter under en period.
/Jessica, facklig rådgivare