De oklarheter och den kritik som framförts angående förhållandena för de provanställda på Zara i Örebro diskuterades under torsdagen den 27 mars. Enligt Agneta Åsgård-Larsson är butiksledningen angelägen om att rätta till alla missförstånd.
’ De provanställda har rätt till semester och rätt till betald mertid, informationsmöten hålls regelbundet och ny personal introduceras av mer erfarna medarbetare genom ett faddersystem. Det ser bra ut.
Mikael Fält som är nytillsatt personalchef och sitter på Zaras huvudkontor i Stockholm var i butiken för första gången.
’ Vi har allt på plats nu, scheman, semseterplanering och annat som kanske har varit otydligt tidigare.
Mikael Fält säger efter mötet att han är positiv till samarbetet med Handels.
’ Jag har tidigare varit på Elgiganten och har bra erfarenheter från fackligt samarbete därifrån.
Agneta Åsgård-Larsson ser ingen anledning till fler möten med butiksledningen på Zara för tillfället.
’ Vi kommer att ordna ett uppföljningsmöte med personalen i höst, när vi vet hur många som blir kvar.
När Zara i Örebro öppnade i november förra året provanställdes ett trettiotal personer. I månadsskiftet april/maj löper provanställningarna ut. Hur många av provanställningarna som övergår i tillsvidareanställningar har ännu inte meddelats.