Hallå där Johanna Hallén på Ica Maxi Visby som sjunger i Visbykören i Körslaget!

Hur känns det att tillhöra en av de 20 utvalda i Visbykören?
– Helt underbart. Det är en dröm jag haft länge att få sjunga. Det känns lite som sista chansen för mig. Jag är ändå 24 år. Ska man ha en chans i branschen ska man vara ung.

Är du en rutinerad sångare eller en duschsångare?
– Det är inte så att jag gått musikalisk linje på skolan, men jag har sjungit ända sedan jag var liten. I skolkör på högstadiet, i kyrklig kör, och jag har gått hos en sångpedagog en gång i veckan bara för att det är kul.

Hur hinner du jobba när du är med i Körslaget?
– Vi övar ungefär tre gånger i veckan, plus att vi är i Stockholm fredagar, lördagar och halva söndagarna. Nu jobbar jag bara två dagar i veckan, resten har jag tagit semester. Upplevelsen jag får är värt det. Det är sjukt kul att sjunga, ha fina kläder, bli sminkad, och träffa kända människor. Från Körslaget får vi resa, boende, mat och en del sponsring, som smycken.
– De i butiken är stolta, det är roligt.

Kören som vinner får 500 000 kronor att skänka till en välgörenhetsorganisation i hemstaden. Vad skulle du vilja ge pengarna till?
– Det Mojje sagt är att vi ska ge dem till är Hjärt- och lungfonden. Om jag fick välja fritt skulle jag låta pengarna gå till ett nytt badhus anpassat för barn, inte bara med motionssim. Det är visserligen ingen organisation, men det gynnar allmänheten och barn.

Fotnot: Körslaget är en körtävling i tv 4. Den går ut på att kända personer sätter ihop amatörkörer från sina hemstäder, vilka de sedan leder. Körerna röstas ut allt eftersom. Visbykören leds av Morgan ”Mojje” Johansson, programledare för barnprogrammet Lattjolajban.