2 september ska parterna sätta sig ned och diskutera det varsel som lagts på 99 lagerarbetare på Coops lager i Bro. Inför sommaren stoppades förhandlingarna. Enligt Marika Hjelm Siegwald, informationschef på Coop Logistik, var detta för att de anställda skulle kunna koncentrera sig på att möta en tillfällig arbetstopp. Arbetstoppen hade att göra med störningar i installationen av ett nytt lagersystem. 

Men enligt Jyrki Koivisto, klubbordförande i Bro, jobbar man fortfarande övertid. Han har svårt att se hur 99 personer ska kunna sluta.
– De skyller på att sommarpersonalen drar ner produktiviteten men det håller inte. Att minska personalen så här mycket finns inte på kartan. Men vi får väl se om de har insett det nu när vi tar upp förhandlingarna igen.

Jyrki  Koivisto säger också att Coops lager i Bro troligtvis kommer att bryta mot företagsavtalet om att inte ha över 10 procent inhyrd personal även i år. Också förra året ansåg facket att Coop brutit mot regeln om 10 procent och skadestånd begärdes.
– Som det ser ut nu har vi haft så mycket inhyrd personal att det är ytterst otroligt att de kommer att lyckas justera det i år heller, säger Jyrki Koivisto.

Efter flera turer där facket och arbetsgivaren inte kommit överens i frågan om skadestånd kommer parterna nu att hålla centrala förhandlingar med början 8 september.