– Medan andra önskade pannkakor när de fyllde år önskade jag köttfärsgryta. Jag har gjort om receptet med åren och tycker det är väldigt roligt att laga mat nu på vintern när man är inne mer.

Hennes kollega lagade grytan till matlådan, med beröm godkänt. Prova du med!

Thereses enkla köttfärsgryta
4 portioner
280 g bacon
500 g nötfärs
425 ml krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 purjolök
1 stor gul lök
1 köttbuljongtärning
2 msk smör
Curry
Chilipulver
Salt
Ris

Gör så här
Hacka löken, skär purjolöken i halvmånar och skär baconet i centimeterstora bitar. Bryn köttfärsen i smöret, gärna i en gjutjärnsgryta. När färsen har fått färg, tillsätt curry och chilipulver efter smak. Sänk sedan temperaturen och låt fräsa under lock.

Tillsätt lök och purjolök och bryn ytterligare en liten stund under lock (löken ska inte bli för mjuk). Tillsätt sedan krossade tomater, buljongtärningen och tomatpurén. Rör om och låt puttra under lock medan du steker baconet.

När baconet är stekt till önskad konsistens, lägg det i den puttrande grytan och rör om ordentligt. Smaka av och tillsätt ev. kryddor du tycker fattas. Servera med ris och sallad.