En morgon i vintras när personalen på Ica Kvantum och Ica Hajen i Varberg kom till jobbet gällde nya regler för den frukostbuffé som arbetsgivaren bjuder på. Ingen sötad yoghurt. Inga cornflakes, vitt bröd eller feta ostar. Det var också ut med saltet till frukostäggen. I stället: Viktväktarna och personlig tränings- och kostrådgivning. Ica i Varberg hade rivstartat sin variant av den centrala hälsosatsningen. I stället för kunden är det personalen som ska hjälpas att bli sundare.
– Först tänkte jag att min arbetsgivare inte har att göra med vad jag äter eller om jag motionerar. Men det gör jag inte längre. Det mesta är ju frivilligt, säger Linda Erlandsson, vice ordförande i den nystartade klubben.
Hon var inte ensam om att tycka så, till en början. Att radikalt förändra bjud-frukostbuffén var inte heller populärt första dagarna.
– Vi har vant oss. Men det är fortfarande svårt för många att saltet till frukostägget är borta, säger Anna Larsson.

Det är inte bara saltet som är bannlyst. Det är även fikabrödet och kakorna. Men undantag finns. En kalender talar om när det är okej att smaska sötsaker, som att cheferna bjuder på semlor på semmeldagen. Vad de anställda själva tar med eller köper från butiken lägger sig inte arbetsgivaren i. Då är det fritt fram.

Det var inte bara frukostbuffén som ändrades. De anställda fick också fylla i en hälsoenkät. Efter det har de anställda erbjudits enskilda samtal med Filip Andersson, hälsoansvarig på Ica Hajen, och utbildad tränings- och kostrådgivare. Av totalt 230 anställda på de två butikerna nappade ett 40-tal. För Anna Larsson blev det en chans att komma till rätta med sina ryggproblem.
– Det är många tunga lyft och enformiga rörelser. Ryggar och axlar knäcks av vårt jobb.  Det viktigt att vi som jobbar i butik tränar. Så det här initiativet är jättebra, säger hon.
Hon har inte hoppat på Viktväktarna.  Men det har Helena Källerstedt. Mötena sker på arbetstid och Ica i Varberg betalar. Hon kör demonstrationer i butiken, där hon bjuder på veckans måltid under vinjetten ”låt dig inspireras” Förutom det jobbar hon i delikatessen. Ett jobb med särskilda påfrestningar.
– Jag är nyfiken och svag för allt, både ifrån bageriet och nyheter i delikatess. Klart jag inte sagt nej om det bjudits eller behövt testas.
Men det är inte vikt hon vill prata med Filip Andersson om. Det är om hur man taggar ner.
– Jag gör allt till 110 procent och med en gång. Jag vill ju hålla också.
Till exempel har hon gjort 18 mil på crosstrainer på 8 dagar. För såklart hon är med och antar utmaningen ”Ica Klassikern” (se fotnot).

Linda Erlandsson vill komma igång med vardagsmotion, som att röra sig mer. Gymkort har hon haft så det räcker.
– Jag gör det här för min skull.

Fotnot: Ica-klassikern är som den riktiga klassikern, ”Svensk klassiker”, med skillnaden att deltagarna har sex veckor på sig att genomföra varje moment – skidåkning 60-90 km, cykling 300 km, simning 3 km, löpning 30 km – som ingår i den riktiga klassikern.
 

 

Bakgrund

Uppmärksammade hälsosatsning:

Kalmar vatten: Obligatorisk träning två gånger i veckan, står i befattningsbeskrivningen och kontrolleras av ledningen. En timme måste vara styrketräning. Träningen sker på arbetstid och är också ett lönekriterium. Uppmärksammades i media 2015 och hade då funnits i 8 år.

Risker med
arbetsstyrd träning

▶ Kan skapa dålig självkänsla hos anställda.
▶ Kan skapa bilden av hur en ”god” anställd förväntas bete sig.
▶ Kan skapa en sektliknande känsla där de som inte vill träna eller äta hälsosamt exkluderas.
▶ Kan upplevas som ett stressande krav.

Källa: Erika Björklunds avhandling vid Umeå Universitet samt intervjuer med Carin Eriksson Lindvall, docent vid Uppsala universitet och Aleksander Perski, docent och stressforskare vid Stockholms universitet i SVD 2009.

 

Fakta

Icas centrala hälsosatsning

Icas centrala satsning ”Var med och må bra” är riktad mot kund och handlar både om kost och motion. Exempelvis ges rabatt på hälsosamma livsmedel till de kunder som går eller springer eller på annat sätt rör sig. Ju mer du rör dig desto mer rabatt. Motionen summeras av Icas app Hälsorabatten som du laddar ner i mobilen. I butik har ett nytt sortiment lanserats, ett 100-tal nya hälsosamma varor. På Icas hemsida kan du även få kostråd och ladda ner recept. Sedan tidigare är Ica även mer och sponsrar olika lopp, exempelvis Kortvasan och Tjejvasan som är lopp i Vasaloppsveckan. Källa: Ica.

Ica Varbergs satsning:
Obligatorisk hälsoenkät som görs anonymt varje år.

Obligatorisk mätning av blodtryck. Görs av sjuksköterska som för dialog med den anställda om resultatet utan inblandning av arbetsgivare.

Gratis viktväktarna. Viktväktarna kommer till jobbet. 14 stycken av de anställda gör detta.

Massage på arbetstid. Fem anställda har även fått utbildning i massage för att kunna ge detta på arbetstid.

I personalens omklädningsrum finns gummiband och liknade för enkel pausträning.

Aktiviteter, till exempel har de haft en roddtävling i butik.

Förutom friskvårdsbidrag på 1 000 kronor, kan de anställda teckna gymkort i stan till ett billigare pris.

Exempel på hur man lyfter varor utan att riskera skador har också tagits fram i ergonomihäftet ”Janne Högberg rekommenderar”.

Fri konsultation med sjukgymnast vid skada och värk. Tillgång till läkare och psykolog finns också.

Sedan 2011 erbjuds de som varit sjuka mycket en hälsoundersökning och eventuell kontakt med psykolog. Detta är gratis för den anställda. Den som haft mer än fem karensdagar på ett år kan krävas på läkarintyg från och med sjätte karensdagen.