I morgon, torsdag, stänger Willys Hemma i Örebrostadsdelen Vivalla för gott. Under tre veckor kring årsskiftet drabbades butiken av tre väpnade rån. Från januari blev butiken kontantfri. Förra veckan beslutade Willys att stänga den 30 januari. Enligt kedjans ledning skulle butiken ha avvecklats eftersom Willys har en nyöppnad butik två kilometer bort. De upprepade rånen fick dock företaget att skynda på nedläggningen av Vivallabutiken.

Får jobb i andra butiker

Butikens åtta anställda har erbjudits nya jobb i andra Willysbutiker i Örebro. Salim Gorgius, butiksanställd och skyddsombud, tycker att arbetsgivaren har skött processen bra.

– De har gjort allt de kan för att öka säkerheten och stöttat dem som blev utsatta vid rånen. Men det räckte inte till, säger Salim Gorgius.

Bättre säkerhet efter dödshot på Biltema

Nyheter

Han är uppväxt i Vivalla men bor i dag i en annan del av Örebro. Vivalla är av polisen klassat som särskilt utsatt område. Stadsdelen har på senare år drabbats av grovt våld och annan allvarlig brottslighet. Salim Gorgius befarar att den negativa utvecklingen blir ännu svårare att vända när området nu blir utan större livsmedelsbutik i en etablerad kedja. 

Måste finnas service

– Det måste finnas service i området. Jag tycker synd om alla gamlingar som får längre till butiken, säger han.

Salim Gorgus har vänt sig till Willys moderbolag Axfood och begärt att själv få driva butiken vidare inom närköpskonceptet Tempo.

– Jag  hoppas få ett positivt besked inom några veckor. Det behöver Vivalla.