Det var i oktober som Handelsnytt först berättade om fallet med den föräldralediga kvinnan på Ica Maxi-butiken. Men efter ungefär ett halvår ville hon avbryta ledigheten. Hon ska vid upprepade tillfällen under flera månader ha berättat det för sin närmsta chef. Enligt henne fick hon bara vad hon uppfattade som bortförklaringar till svar. 

Måste ge en månads varsel

Men enligt arbetsgivaren hade kvinnan inte bett om att få avsluta sin föräldraledighet förrän fem månader senare än vad facket hävdar. Då fick hon också börja jobba månaden därpå.

Enligt föräldraledighetslagen ska en anställd som vill avbryta sin ledighet få komma tillbaka till jobbet med en månads varsel.

Rättsläget är glasklart. Arbetsgivaren har rätt att få en tidsfrist, men oavsett om det rör föräldraledighet eller studier så har man alltid rätt att avbryta ledighet

Mattias af Malmborg , LO-TCO Rättsskydd

– Rättsläget är glasklart. Arbetsgivaren har rätt att få en tidsfrist, men oavsett om det rör föräldraledighet eller studier så har man alltid rätt att avbryta ledighet. Finns det mejl eller brev som bevisar det så är det inget snack om saken, säger Mattias af Malmborg, kvinnans ombud på LO-TCO Rättsskydd.

Handels stämde Ica Maxi-butiken på 43 000 kronor i utebliven lön för de månader de anser att hon borde ha fått jobba, samt ett allmänt skadestånd på 50 000 kronor.

Får inte prata illa på sociala medier

Huvudförhandling skulle skett i Arbetsdomstolen i dag, men i stället kom parterna överens för några veckor sedan. Enligt Mattias af Malmborg är detaljerna i uppgörelsen belagda med sekretess.

– Hon får en summa pengar och hennes anställning upphör. Det står också inskrivet i förlikningen att parterna inte får nämna vilken summa det rör sig om eller prata illa om varandra på sociala medier, något som motparten krävde, säger han.