– Det var naturligtvis en chock, att något sådant här ska hända är ju inget man räknar med precis.

Skredet vid E6:an startade vid 01.20 natten mot lördagen, enligt information på Stenungsunds kommuns hemsida. Klockan 01.46 kom det första larmet till SOS Alarm.

Klockan fem på morgonen väcktes Kristofer Virtanen av ett telefonsamtal från sin fru.

– Hon berättade vad som hade hänt. Sedan fortsatte telefonen ringa. Egentligen skulle jag gått på mitt arbetspass strax före klockan nio. Men jag fick besked om att jag skulle jobba på varuhuset i Kungälv i stället, berättar Kristofer Virtanen, som är en av fem anställda på Byggmax Stenungsund.

Vad vet du om skadorna på själva varuhuset?

– Jag vet ingenting egentligen. På drönarbilderna som har tagits ser huset intakt ut, men det är ju mycket jordmassor runt omkring.

Vad har du fått för besked från din arbetsgivare?

– Att butiken är stängd tills vidare och att jag och mina kollegor kommer att arbeta i Kungälv och andra närliggande butiker under tiden.

Hur går tankarna när ens arbetsplats höll på att försvinna i ett slukhål?

– Det var naturligtvis en chock. Lyckligtvis har jag inte sett området efter jordskredet. Om jag hade varit på plats hade det förmodligen känts mer otäckt med omkullvälta bilar och hus som rasat ihop, säger Kristofer Virtanen.