Jag känner mycket väl igen mig i er granskning ”När chefen gör livet till en mardröm” (HN nr 4). 

Jag har jobbat i en livsmedelsbutik i över tio år och jag har verkligen slitit för det företaget från dag ett. Under den tiden har jag stått nära alla mina kollegor men även chefen som äger butiken.

Jag har haft högre och lägre ansvar på samma gång. När ansvaret blev för tungt önskade jag avlastning. Det fick jag inte, trots två års önskan.

Fick nytt jobb

När jag inte fick någon avlastning och såg min egen hälsa i fara valde jag att söka annat jobb. Jag fick nytt jobb i en annan bransch men jag jobbade kvar i butiken på få timmar.

När jag bytte arbete till det nya anställde ägaren en person som blev butikschef direkt. Hen påminner om det Emil berättar om i Handelsnytts granskning.

I denna butik är det butikschefen som springer runt och pratar bakom ryggen på anställda, springer till ägaren så fort hen ser eller hör något. Försökte trycka på personalens röda knappar, göra oss irriterade. Men jag såg igenom allt och höll mig lugn.

Det är sånt kaos i butiken så anställda har börjat vara aggressiva mot varandra. Facket är inkallat efter att en drabbad gjort anmälan.

Inte längre samma person

Jag har sett upp till butikens ägare, han har varit otrolig! Men då butikschefen kom har ägaren skrikit och varit otroligt otrevlig mot både mig och andra personal.

Så jag valde att säga upp mig helt i början av detta år.

Trots att jag stått otroligt nära ägaren så fick jag inte ens ”tack för alla år”, vilket känns otroligt sorgligt. Men jag valde att se det så: Chefen är inte samma person längre.

Klarar han inte av att säga fyra ord då jag väljer att säga upp mig med omedelbar verkan så förtjänar han inte mitt hårda arbete.

Jag har blivit äldre, klokare, starkare genom dessa år.

Var inte rädd att byta

Jag vet att det är många som är rädda att byta jobb. Speciellt om du haft jobbet i flera år.

Men är du en bra personal och jobbar hårt, ska du inte vara rädd att byta jobb om du inte trivs.

Jobb finns, grym personal är det svårare att hitta.

Jag trivs otroligt bra på mitt nya jobb och får känna mig uppskattad!