Trots att regeringens höjning av a-kasseavgiften gjort det betydligt dyrare att vara med i facket lyckades Handels representanter under årets ”vecka 6-kampanj” värva 413 nya medlemmar – nästan lika många som förra årets 439. Hela 600 medlemmar tog på sig uppdrag som Handelsombud på sin arbetsplats, vilket är 68 procent fler än i fjol. Veckans 59 nya skyddsombud är också en ökning.
Samtalen mellan Handels representanter och de anställda kretsade främst kring de pågående avtalsförhandlingarna mellan facket och arbetsgivarna. Många talade också om försämringen av a-kassan och andra politiska frågor.
– Vi har besökt något färre arbetsplatser i fjol, men träffat fler anställda. Samtalen har varit mer engagerade och därför tagit längre tid, säger Lars Jönsson, enhetschef på Handels och ansvarig för vecka 6-kampanjen, som i år genomfördes för tolfte året i rad.