I slutet av 2005 startade Morgan Wallén ett forum på nätet för de tio ledamöterna i den lokala ungdomskommittén i Handels avdelning 1 Malmö. Kamraterna i Helsingborg bad att få vara med. Med tiden anslöt sig fackliga kamrater som skåningarna mött på kurser och möten. I dag har f-a.se växt till ett community med över 280 medlemmar från flera fackförbund.

Förkortningen f-a i webbadressen står för fackligt aktiv.
– Alla som är intresserade av fackliga frågor är välkomna att bli medlemmar, säger Morgan Wallén som i dag har praktik på Malmöavdelningen för att utbilda sig till ombudsman.
Handels i Malmö bekostar sajten ett år i taget. Morgan Wallén sköter driften, i huvudsak på sin fritid.

Den som registrerar sig som medlem på f-a.se får en egen area på webbplatsen där det finns funktioner för dagbok, gästbok och möjlighet att lägga in bilder och filmer. Den som vill kan starta en blogg som också är synlig på internet för andra än sajtens medlemmar. Dessutom finns underhållning och spel, till exempel en fotbollsturnering som kallas ”Fackpampen”.

Kontakt med andra användare sker på en rad sätt. Man kan skicka privata meddelanden eller skriva öppna kommentarer i gästbok, dagbok, chattrum och debattforum. Det finns också interna diskussionsgrupper för till exempel de som gått en viss kurs eller är ledamöter av en regional ungdomskommitté.

När man registrerar sig på f-a.se ombeds man att fylla i en mängd personliga uppgifter, som födelsedatum, t-shirtstorlek, humör och politisk uppfattning. Men Morgan Wallén anser inte att det rör sig om politisk åsiktsregistrering.
– Det är inte obligatoriskt att fylla i det.
Han betonar dock att medlemmar måste ställa upp på fackföreningsrörelsens grundläggande värderingar.
– Vi hade ett par starkt antifackliga medlemmar som bara förstörde på sajten. De blev uteslutna.

Avtalsförhandlingar och strejkvarsel, den nya avtalspensionen inom LO och fackförbundens planer på tilläggsförsäkring till a-kassan är ämnen som stötts och blötts på forumet under våren. Fast Morgan Wallén medger att debatterna ibland kan bli lite lama när de flesta tycker likadant.
– Det blir roligare när det finns olika åsikter. Hittills har de livligaste diskussionerna handlat om fotbolls-VM.
Kolla själv: Forumet för fackligt aktiva finns på www.f-a.se