Trots att en av de vanligaste frågorna inför förra årets Hultsfred var om det fanns eluttag för plattång, upplever de från Handels att det finns ett intresse för facket, och ett behov av att informera om rätt lön och vikten av anställningsbevis inför sommarjobbssäsongen. Tony Lindgren är ny i Handels och ny på Hultsfred.
– Här finns ungdomar av alla sorter. Det är ett jävligt bra ställe att komma i kontakt med allt från hippies till dödsmetallare. Igår kom en kille fram och diskuterade i 20 minuter. Plötsligt sa han ”Faan, tjejen gick… Äh, det här är viktigare”. Han stannade.
– Men de flesta kommer fram lite hastigt för att veta om de har rätt lön, säger Tony Lindgren, som till vardags jobbar på en firma för elektronisk återvinning.
Handelsgänget bor i en stuga utan dusch, men med toalett. Duscha får de göra med en slang i rabatten. Emellanåt finns tid över till konserter. En i gänget, Jenny Löwgren, har sett Korn och andra grupper ”med konstiga namn”. I sommar drar Örebros ungdomsgrupp vidare till musikfestivalen Augustibuller i Lindesberg för att finnas där ungdomar finns.