Projektet ”Bättre affärer” har tidigare genomförts inom Coop Konsum. Det syftar till att sprida goda idéer och effektiva rutiner mellan enheterna inom kedjan. Coop Forums ledning har pekat ut de bästa avdelningarna inom olika områden. Sisjön i Göteborg är bäst på frukt och grönt, Skövde på kött och chark och så vidare. Föredömena får skriva ner sina rutiner i en manual.
Noggranna veckoprognoser över köttåtgången och engagerad personal med egen kock som kan ge mattips, är färskvaruchefen Johan Petterssons recept på en bra köttavdelning.
– Man får ha koll på vad man slänger, och på väderrapporten under grillsäsong, tillägger Johan Danielsson som jobbar på köttavdelningen och är Handels klubbordförande på Coop Forum i Skövde.
Johan Danielsson tror på idén att sprida framgångsrika arbetssätt inom kedjan.
– Det är roligt att uppmärksammas för att man gör något bra. Annars är det mycket sparbeting med ökad stress och förlorad ob-tid för fast personal på grund av studerandeanställda i kassalinjen, säger han.