– Det är en tråkig omständighet att godisleveranserna stoppas, men det är ett problem Videomix Syd får förhålla sig till. Det kommer att finnas godis i butikerna, säger Bengt-Göran Silverflod, personalkonsult åt Videomix Syd.
Han vill inte gå in på hur företagets lösning ser ut.
Som en reaktion mot att Videomix Syd skaffar godis från annat håll än Axfood skickade Handels på tisdagen ut ett brev till företag som har lager och chaufförer i området där Videomix Syd har butiker. I det råder man att de inte ska ta över Videomix Syds leveranser.
Dessutom begärde Handels i fredags sympatiåtgärder från Transport. De i sin tur ombads varsla Ekdahls åkeri i Landskrona som kör ut merparten av godis till butikerna. Än så länge har Transports förbundsstyrelse inte tagit ett officiellt beslut.
– Men när Handels begär sympatiåtgärder för att få ett kollektivavtal kan de räkna med vår hjälp. Självklart, säger Transports förbundsordförande Per Winberg.
Han siktar på att förbundsstyrelsen under nästa vecka tar ett beslut och skickar varslet till Ekdahls åkeri. Tidigast sju vardagar efter att Ekdahls fått varslet kan det träda i kraft.