När Frida Risberg kom tillbaka till Videomix i Kristianstad efter nästan två månaders strejk fick hon ett schema hon var missnöjd med. Hon hade fått tre kvällspass de veckorna hon hade sin fyraåriga son William. Hon skulle kunnat byta sin ”mammavecka” med pappan, men de veckorna skulle hon ha jobbat helg. När schemat nu återgår till det som gällde före strejken jobbar hon bara en kväll i veckan då hon har sin son.
– Nu kör vi på som vanligt, med det gamla schemat. Men Videomix är inget ställe jag vill vara på hela livet, säger Frida Risberg.
Varken Videomix Syds personalchef Peter Bengtsson eller vd Kent Olsson har svarat när Handelsnytt sökt dem. Men företaget har i ett tidigare pressmeddelande sagt att det nu ”tvingas till drastiska förändringar i såväl bemanning som i schemaläggning.” Enligt Jenny Magnusson och Frida Risberg som båda har strejkat har Videomix Syd bland annat föreslagit att de heltider som finns, förutom butikschefens, ska bli deltider. Och att man ska stänga ensam när man jobbar till 23.
– Vi kommer jobba mindre, men få lika mycket betalt eftersom ob införs, säger Frida Risberg.
Videomix Syds förslag ska förhandlas vidare med Handels.