Platsannonser ligger ute på Arbetsförmedlingen och i avdelningens tidning till sista mars. På så sätt hoppas man att också förmågor utanför Handels ska söka. I skrivande stund har ett tiotal sökt. Man räknar med att de som anställs ska börja i maj och jobba i några månader.
– Våra förtroendevalda är bra på att rekrytera på ett visst sätt, men vi behöver göra det också på andra sätt. Nu ska man ”sälja” medlemskap, och det mer konternuerligt. Mornar, lunch, eftermiddag, kväll, lördag, söndag. Säljarna har en enda uppgift – rekrytera medlemmar. Man kommer inte dit som en uppsökare med ett allmänt fackligt uppdrag, säger ombudsman Roger Hemming.
Att man är medlem i Handels är inget krav, men man ska dela värderingarna. Och helst vara ung.
– Det handlar inte om åldersdiskriminering, men jag som 54-årig gubbe kanske inte är den mest attraktiva att rekrytera extrapersonal på köpcentrum.