– Vi har kallat Ica till förhandlingsbordet i morgon onsdag, då ska vi lägga ett förslag till ett nytt arbetstidsavtal säger klubbordförande Daniel Björklund.
– Mina förhoppningar är att vi får ett nytt avtal innan påsk.

Missnöjet med ersättningsnivåer, lördagsarbete och nya skiftarbetstider är stort bland de anställda på centrallagret i Hacksta. Ett missnöje som inför påskveckan yttrat sig i en maskningsaktion.
– Medarbetarna jobbar i ett lägre tempo, ett tempo de anser sig få betalt för, säger Daniel Björklund fackklubbens ordförande på centrallagret.
I lördags hölls ett extra medlemsmöte i Aros kongress hall i Västerås dit 160 medlemmar kom.
Den lokala facklubben omfattas av fredsplikt och stöder inte aktionen. Men klubbens ordförande säger att han har förståelse för de anställdas irritation.
– De har tröttnat på det här. Samtidigt som Ica rapporter rekordvinster så får de anställda försämrade villkor. Den ilskan är förståelig.

Icas driftchef på lagret i Hacksta, Anders Nilsén, bekräftar att en maskningsaktion äger rum på centrallagret och att den nu har börjat påverka leveranserna.
– Vi har märkt att produktionen går något trögare än vanligt. Det har gett störningar i form av försenade leveranser. Påsken är vår mest arbetsintensiva vecka på året. Och det är klart att det märks om några medarbetare inte presterar som de brukar.
Han ser det som möjligt att nya förhandlingar om ersättningsnivåerna kommer igång i morgon.
– Jag vet inte exakt vad facket har för krav. Men jag tänker lyssna på det de presenterar och är villig att diskutera nya villkor.
Daniel Björklund tror att förhandlingsarbetet kan ge ett positivt gensvar bland medlemmarna.
– Jag tvivlar inte en sekund på att lagerarbetarna börjar jobba som vanligt igen så fort de får en signal om att förhandlingar har inletts.
På sikt hoppas klubben ändå på ett nytt centralt företagsavtal mellan Handels och Ica. Det skulle ger mer stabilitet än en lokal överenskommelse, menar Daniel Björklund.