När Handels ordförande Lars-Anders Häggström under sitt tal till de 918 deltagarna på Cinderella frågade om de alla kan värva varsin medlem blev det ett rungande ja från publiken.
Det Handels erbjuder som tack är 300 kronor samt en lott i en utlottning av en resecheck värd 10 000 kronor. En sådan resecheck lottas ut i varje deltagande avdelning (Karlstad, Örebro, Gävle, Västerås och Uppsala. ) Värvarna kan bara använda sig av särskilda blanketter som de fick ombord på kryssningen men det är fritt fram att värva så många man kan. Det ger fler lotter i lotteriet och ytterligare 300 kronor per ny medlem. De 300 kronorna är skattepliktiga men för lotteriet står Handels för vinstskatten.

Det här är inte första gången som Handels provar värvarbonus för att öka medlemsantalet. Förra våren ville man stävja medlemstappet och då fick alla förtroendevalda och anställa i Handels 300 kronor för varje medlem de värvade tillbaka till förbundet. Den kampanjen gick inte så bra, rapporterade Handelsnytt i september. Bara 17 medlemmar hade då kommit tillbaka.