På tisdag förmiddag den 8 juli hålls ett seminarium om arbetsvillkoren i sportklädesindustrin med utgångspunkt i de olympiska spelen i Peking. Handels ordförande Lars -Anders Häggström kommer att medverka tillsammans med IF Metalls ordförande Stefan Löfven och Neil Kearney som är generalsekretare i textil- och beklädnadsarbetareinternationalen ITGLWF.
–Under eftermiddagen anordnas fackeltåg och i anslutning med det ska Handels tillsammans med IF Metall och Nätverket Rena Kläder producera en utställning om fackliga mänskliga rättigheter och textilarbetarnas villkor, säger Malin Eriksson från Nätverket Rena Kläder.

På torsdag den 10 juli kommer Handels ordförande Lars-Anders Häggström att samtala om rättvisa löner ut ett könsperspektiv tillsammans med IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven.
– Jämställda löner var en stor fråga under avtalsrörelsen 2007 och diskussionen pågår fortfarande. LO-förbunden har egentligen ett gemensamt mål men har lite olika förslag på hur vi ska nå det, säger Linda Grape, utredare på Handels.
– Handels ser till exempel jämställdhetspotten som en bra metod för att höja kvinnors löner, men IF Metall har ju gjort klart att de inte ställer upp på en sådan igen. Så det kan bli en intressant diskussion, tror hon