Flera uttrycker förtroende för Coop Sveriges nya ledning som gett tusentals anställda information om sparpaketet vid gigantiska personalfester med mat och underhållning, det så kallade Jättelyftet. Handelsnytt frågade: är du orolig för ditt jobb?
Viktor Zackrisson, fackombud Coop Konsum Vansbro
– Vår butik går jättebra. Jag är lugn, men de visstidsanställda är lite oroliga för vad sparprogrammet ska innebära. Åtgärderna är nödvändiga men de kommer väl sent för Coop har haft problem länge. Med den nya ledningen får vi mer gehör för att det behövs lokala anpassningar i varje butik.

Christina Pilenfors, fackombud Coop Konsum Sveavägen, Stockholm
– Vi känner oss inte hotade. Jag tror att sparåtgärderna kommer på andra områden som logistik och inköp. Jättelyftet var en jättebra idé. Personalen fick uppskattning, information och chans att mingla med kolleger. Jag har jobbat inom Coop sedan 1989 och aldrig känt mig så uppskattad som nu

Rhode Ståhl, klubbordförande Coop Forum Skara
– Vi är oroliga. Handeln drabbas ju när konjunkturen är dålig. Här har ingen blivit uppsagd men vi har fått färre timmar och måste jobba hårdare. Det är tufft, särskilt för de äldre. Det är bra att KF har tagit över efter Coop Norden. Jättelyftet var verkligen bra. Alla fick åka med, även sommarvikarier.

Anthony Kvarngård, klubbordförande Coop Forum Vinsta, Stockholm
– Nej. Det blir nog mest nedskärningar på enheter som går sämre än vår. I Storstockholm har folk kunnat flytta, från exempelvis Forum i Fittja till nyöppnade hus i Häggvik och Västberga. Förbättringsprogrammet är en resa som Coop behöver göra för att bli ett modernare företag.

Anita Pettersson, skyddsombud, Coop Konsum Sveavägen, Stockholm
– Nej, det finns inte mycket att spara på bland oss på golvet, då orkar vi inte med jobbet. Fast man vet ju inte vad som händer när de inför de nya självbetjäningskassorna. Coops vd Karl Wistrand har varit här och lyssnat på våra åsikter, till exempel om hur logistiken kan bli bättre. Det känns positivt.

Helene Nordlander, Coop Konsum Sveavägen, Stockholm
– Jag har inte märkt något av sparprogrammet än och är inte orolig. Jag tror inte att självbetjäningskassor är något större hot mot våra jobb. Jättelyftet var bra och informationsrikt. Det var roligt att träffa folk alla olika delar av Coop och mäktigt att se hur stora vi faktiskt är.

Läs mer: Coop sparar 1,5 miljarder