Förhandlingarna mellan Handels och postorderjätten Redcats om hemtextilföretaget Jotex är klara. Jotex läggs ner i Värnamo den 28 juni 2009. Alla anställda som går på Handels avtal sägs upp, medan vissa tjänstemän erbjuds att flytta med till Viared i Borås. Där ska hela Jotex verksamhet samordnas med bland annat Ellos och Josefssons. Det blir alltså inte till Polen som Jotex flyttar, vilket varit en möjlighet som Redcats funderat på.

– Vi har räknat och analyserat och kommit fram till att Borås är det bästa alternativet, säger Redcats personalchef Johnny Eriksson.
Han vill dock inte säga hur långsiktigt beslutet är att ha Jotex i Borås.
– Vad som händer i framtiden vill jag inte spekulera i.
Lisbeth Jacobsson, Handels klubbordförande vid Redcats i Borås, är mycket nöjd med att Jotex flyttar dit.
– Det är jättepositivt! Som vi ser det måste det till mer personal i Borås och vi räknar med återanställningar av tidigare uppsagda, säger Lisbeth Jacobsson.
Klubben och företaget kommer att diskutera möjligheten att återanställa några av de 50 som sagts upp från Redcats i samband med att returhanteringen för Ellos och Josefssons flyttar till Polen (se tidigare artikel).

Mirsad Hubijar som är skyddsombud på Jotex i Värnamo säger att de flesta av de 55 uppsagda Handelsmedlemmarna där trots allt är ganska nöjda med de villkor som arbetsgivaren erbjuder dem utöver det individuella omställningsstöd genom företaget Antenn som följer med kollektivavtalet.
– De flesta tycker att vi blir behandlade lite humant ändå. Vi får bland annat extra lön, förlängd uppsägningstid, gratis truckutbildning och anställda över 62 år erbjuds avtalspension, säger Mirsad Hubijar som själv har planer på att utbilda sig till fastighetsskötare.
Läs tidigare artiklar
Norska tullregler räddar jobb i Borås
120 postorderjobb bort i Borås och Värnamo