Bauhaus drar ner på sina kostnader nästa år. I första hand kommer företaget att se över schemaläggningen, naturliga avgångar och visstidsanställningar. Men dessa åtgärder räcker inte enligt företaget som dessutom ska minska sin budget med motsvarande 88 heltidstjänster under 2009 jämfört med 2008. I dagsläget är det inte klart exakt hur många individer som berörs men varslen omfattar cirka 25 personer i Skåne, cirka 18 personer i Östergötland, cirka 20 personer i Västra Götaland och cirka 25 personer i Stockholm. Antalet individer som påverkas kan bli mycket större eftersom många arbetar deltid.
I dagarna samlas cheferna för varuhusen runt om i landet i Stockholm för en genomgång av respektive varuhus budget. De får också en utbildning i arbetsrätt och krishantering.
Malin Rubin, som är klubbordförande i Göteborgsbutiken, säger att de ännu inte fått veta var nedskärningarna ska ske eller hur mycket det blir.
– Folk är oroliga, vi märker ju att det är färre kunder i butiken. Försäljningen har gått ner på sistone, människor tänker sig för mer innan de köper.
Av de omkring 100 medarbetarna i butiken är ungefär hälften medlemmar i Handels.
– Vi har många deltidare, det är inte ovanligt med femtimmarsscheman för de som pluggar. Så de kanske tas bort nu. Eventuellt ska de flytta folk mellan avdelningarna. Samtidigt så jobbar vi ganska mycket redan som det är, säger Malin Rubin.
Bauhaus har femton butiker runt om i landet och omkring 1800 anställda totalt.